miercuri, 11 februarie 2009

DA-NE NOUA ASTAZI PAINEA CEA DE TOATE ZILELE


Ce declaratie de credinta ! Orice vrei Tu ca eu sa am , este ceea ce imi doresc.
In unele zile farfuria da pe deasupra. Dumnezeu tot ne da bucate, iar noi le savuram. O promovare. Un privilegiu. O prietenie. Un dar. O viata de har. O eternitate de bucurie.
Sunt momente cand suntem uimiti de bunatatea Lui Dumnezeu :
Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el” Ps 23:5
Si apoi sunt acele zile cand, ei bine, cand trebuie sa mancam brocoli. Painea noastra cea de toate zilele poate fi reprezentata de lacrimi sau durere sau disciplina. Portia noastra poate include adversitate, la fel de bine ca si oportunitate.
Acest verset l-am avut in minte si seara trecuta la timpul devotational de familie. Mi-am chemat fetele la masa si am pus in fata fiecareia cate o farfurie, iar in mijlocul mesei am pus un platou cu ceva fructe, legume crude si cateva prajituri.
“In fiecare zi “ le-am explicat “ Dumnezeu prepara pentru noi o farfurie cu experiente. Ce v-ar place cel mai mult sa aveti pe farfurie ?”
Raspunsul a fost simplu. Fata cea mare a pus pe farfuria ei trei prajituri. Unele zile chiar sunt asa. Unele zile sunt “zile de ciocolata”. Multe insa nu-s. Uneori pe farfuria noastra nu gasim nimic decat legume – o jumatate de ceapa, cateva bucati de telina si morcovi . In mod evident Dumnezeu stie ca avem nevoie de ceva putere si , este adevarat ca portia s-ar putea sa fie greu de inghitit, dar oare nu este pentru binele nostru ? In majoritarea zilelor avem cate putin din fiecare. Legume , care sunt sanatoase, dar nu tocmai gustoase. Fructe , care sunt mai bune la gust si ne plac. Si chiar prajituri care aduc foarte putin pentru nutritie, dar fac foarte mult pentru atitudine.
Toate sunt importante si toate sunt de la Dumnezeu.
Data viitoare cand pe farfuria ta va fi mai mult brocolii decat placinta cu mere, adu-ti aminte cine a preparat masa. Si data viitoare cand pe farfuria ta se gaseste ceva greu de inghitit, vorbeste despre asta cu Dumnezeu. Domnul Isus a facut-o. In gradina Ghetimani s-a rugat : "Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu." Matei 26:39
Pana si Domnul Isus a primit o portie care I s-a parut prea grea de inghitit. Dar cu ajutorul Lui Dumnezeu a reusit. Si cu ajutorul Lui Dumnezeu si tu vei reusi.

( dupa Max Lucado )

Un comentariu:

Anonim spunea...

Interesanta comparatia dintre bucatele de pe masa si experiente.
Trebuie sa recunosc ca este adevarata, chiar si in ce priveste partea cu prajiturile.
Si mai exista un aspect. Ne place sa traim aceleasi experinte cu Domnul. Suntem ca niste conserve. Ne multumim cu experinetele pe care le-am avut, dorind sa le ratraim, si nu dorim sa avem si altele. Iata si aceasta este tot o comparatie cu mancare.
Avem 3 conserve: una cu experiente, una cu rugaciuni(stim exact ce sa ne rugam, ce sa spunem si cand) si una cu inchinare (stim exact cand sa ridicam mainile, cand sa stam jos, sa stam in picioare etc.)