miercuri, 19 ianuarie 2011

ALEG

Este liniste . cafeaua mea e inca aburinda. Ultimele stele palesc in timp ce mijesc zorii…Pentru urmatoarele ore voi fi expusa cerintelor zilei.
Acum, si numai acum este vremea sa fac unele alegeri…Si pentru ca in urma cu 2000 de ani Isus a urcat Calvarul, murind in locul meu, sunt libera sa aleg. Astfel ca...

Aleg sa iubesc…
Nici o imprejurare nu justifica ura, nici o nedreptate nu indreptateste amaraciunea. Aleg dragostea. Astazi Il voi iubi pe Dumnezeu si tot ce iubeste El.

Aleg sa ma bucur…
Il invit pe Dumnezeu sa fie Dumnezeul meu, sa domneasca peste orice imprejurare. Voi refuza sa privesc problemele ca altceva decat simple ocazii ce mi se ofera pentru a-L vedea pe Dumnezeu la lucru. Aleg sa ma bucur de El!

Aleg sa raman in pace..
Voi trai ca om care sa stie iertat. Voi ierta la randul meu, ca sa pot trai.

Aleg sa fiu rabdator…
Voi trece cu privirea stangaciile altora. In loc sa-i vorbesc de rau pe cei care ma supara, ii voi binecuvanta. In loc de a ma plange ca am de asteptat, Ii voi multumi lui Dumnezeu pentru clipele de asteptare in care ma pot ruga Lui. In loc sa reactionez in fata noilor sarcini, le voi indeplini plin de bucurie si curaj.

Aleg sa fiu buna cu cei din jurul meu…
Voi fi buna cu cei saraci, pentru ca sunt singuri. Buna si cei bogati, pentru ca sunt framantati de multe temeri. Si voi fi buna si cu cei rai, fiidca exact asa S-a purtat Dumnezeu cu mine.

Aleg sa fiu onesta, sa fac binele…
Voi fi atenta cu propriile mele greseli inainte de a acuza pe altcineva. Da, voi alege si astazi facerea de bine.

Aleg sa raman credincioasa...
Astazi imi voi tine promisiunile. Prietenii mei nu vor regreta increderea pe care o au in mine. Familia mea nu se va indoi de dragostea mea.

Aleg sa fiu blanda…
Nimic nu se castiga cu adevarat prin forta pumnului. Da, voi alege blandetea. Voi avea pretentii mari in ceea ce ma priveste.

Aleg sa ma stapanesc…
Sunt o fiinta spirituala. Aleg stapanirea de sine. Ma voi lasa influientat numai de Dumnezeu. Ma voi lasa invatata numai de Hristos.

Dragostea, bucuria , pacea, indelunga rabdarare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetia, stapanirea de sine…

Pe acestea la aleg pentru ziua de astazi. Daca voi reusi sa le urmaresc clipa de clipa, Ii voi aduce multumiri lui Dumnezeu. Daca voi fi infranta, voi cauta fata Lui in rugaciune. Iar cand ziua se va sfarsi, imi voi culca capul linistit pe perna si ma voi odihni dupa inca o zi traita in prezenta lui Dumnezeu.

Traducere dupa Max Lucado – „When God Whispers Your Name"

Un comentariu:

trandafiruta spunea...

Foarte bune alegerile tale! Si eu imi doresc sa le aleg.

Domnul sa te binecuvanteze, pe tine si intreaga familie!